Vlakbij Canal View Amsterdam zijn verschillende gezellige straatmarkten: met bio-voedsel direct van de boer, textiel en diverse artikelen en etenswaren, groente, fruit, vlees en vis en ook antiek & curiosa:  
de Noordermarkt,

de Lindengrachtmarkt
,
de Westerstraatmarkt, en de 
Haarlemmerpleinmarkt.

De Negen Straatjes, zijn gelegen tussen de vier hoofdgrachten (Singel – Herengracht – Keizersgracht – Prinsengracht) en vormen een hip en trendy winkelgebied.

Het Anne Frank huis.

Het Muziekgebouw aan ‘t IJ is een prachtig gebouw op een spectaculaire plek met drie zalen waar interessante concerten worden gegeven met allerlei soorten muziek: hedendaags, modern, klassiek, barok & jazz. 25 minuten lopen vanaf de Brouwersgracht.

Bioscoop Eye en het Filmmuseum, direct aan de overkant van het IJ, bieden kwaliteitsfilms en tentoonstellingen over de geschiedenis van de film. Het avontuurlijke gebouw heeft een goed café-restaurant met een prachtig uitzicht over het IJ. Een bezoek aan Eye is ook zeer aantrekkelijk voor kinderen, ook al door de leuke oversteek met de pont.

Fitness, sauna & squash faciliteiten zijn er op minder dan 5 minuten loopafstand; het Marnixbad, waar u kunt zwemmen is 10 minuten lopen.

Fitness:
Fit for Free & Funxtion 
Haarlemmer Houttuinen 37

Train More 
Singel 250

Fitness, Sauna, Squash:
SquashCity 
Ketelmakersstraat 6

Spa & Sauna:
Deco Sauna
Herengracht 115

Zwemmen, Spa & Health:
Marnixbad & Health 
Marnixplein 1